Höst, andning och rolig vardag

9 september, 2022

Sommaren har inte riktigt velat släppa taget men nu känns det som att hösten faktiskt är på gång och jag tycker att det är skönt. Rutinerna börjar sätta sig och hösten börjar så smått utkristallisera sig. Även om det ofta i slutändan inte riktigt blir som man tänkt ändå… Men det är väl en sak som är tjusningen med livet ändå!

Höstmörker

Många tycker att hösten är lite jobbig, att mörkret tar på krafterna och det är långt till nästa ledighet. Och så är det ju, det är inte så kul att hela tiden röra sig i mörker, att inte se solen och vardagen bara tuggar på. Eller… Tänk om man istället skulle se på vardagen som något spännande, som att varje dag har något nytt att erbjuda och det finns möjlighet till massa glädje, varje dag, året runt. Vad skulle det göra med levnadsglädjen? Jag brinner för att vardagen ska vara rolig, inte bara i mitt egna liv utan också när jag arbetar med mina klienter. För om vi bara lever för helgerna eller för nästa resa och semester, hur mycket fint och roligt i livet missar vi inte då?!? Varje dag har något fint/roligt/spännande att erbjuda bara vi tillåter oss att öppna upp för det. Så länge vi rusar genom vardagen kommer vi inte se det men om vi lär oss att använda bromsen och ta tillvara på livet och allt som det har att ge så kommer en helt ny värld att uppenbara sig. 

Andetaget

Det enklaste sättet att bromsa är faktiskt andetaget, att bli medveten om det och ta hjälp av andetaget för att lugna ner vårt nervsystem och faktiskt se vad som händer runt oss. Att förlänga utandningen har en lugnande effekt på vårt nervsystem, vi talar om för kroppen att vi inte håller på att bli uppätna utan att vi kan ta det lite lugnt. Du har alltid andetaget, i alla lägen, som din lugnande vän. Även om det naturligtvis inte är så att det löser allt så är det vägen att gå för att börja hitta balans, för att börja hitta lugn. Det är första steget till en förändring, till den personliga utvecklingen och till ett liv med lite mer kontroll. 

Ta kontroll över vardagen för att styra ditt liv

När du är i läget att du faktiskt har kontroll över din vardag så kan du också styra den dit du vill. Det är du som bestämmer över ditt liv och inte omständigheterna, familjen eller jobbet. Även om vi så klart måste ta hänsyn och anpassa dig så kan du också ställa krav och ta plats!

Så med ett mjukt andetag tar vi oss an hösten och styr den så vardagen är rolig!

Andas för att ta kontroll över ditt liv!
Skrivet av: Sofia Örnefors