Lycka, må dåligt och ”Saturday strength and silent yin!

28 februari, 2022

Vi människor har idag ett starkt behov av att sträva efter lycka! Ofta tänker vi att bara detta är över, efter den här jobbpuckeln, till semestern… Då, då ordnar det upp sig, då blir jag glad igen. Men så upptäcker vi att efter att när det där jobbiga är över, efter att vi kommit över den där jobbpuckeln och efter semestern (som kanske inte alls blev så avslappnad som vi önskat) så kommer något nytt jobbigt som vi måste ta oss igenom. Varför blir det så? 

Ja det är livet helt enkelt. Så ser livet ut och grejen är att vår hjärna är programmerad att fokusera på det som inte är bra, på problem så det är det som kommer att bli stort för oss. Vår hjärna vill att vi ska överleva, inte att vi ska vara lyckliga. Lycka gör inte att vi överlever en attack från en björn eller annan stam. Lycka gör inte att vi överlever en infektion som vi fått av ett sår. Däremot överlever vi om vi är uppmärksamma på det som eventuellt kan komma att döda oss. Det är bara det att idag är de sakerna inte ett problem utan det är att det är för mycket att göra på jobbet, barn som inte vill gå till skolan, ekonomiska problem, känsla av otillräcklighet och allt annat som kan oroa oss och skapa ångest. Vi strävar efter något som är ouppnåeligt. Många gånger matas vi också med lyckliga bilder på intagram om hur duktiga alla är, hur fint de har det hemma, hur mycket de tränar, hur kära de är, vilka fantastik liv de har och att de lever sin dröm. Alla på instagram har så sjukt spännande och avslappande liv! Eller…

Det är inte så livet ser ut får någon, det kan jag lova. Vi får ögonblicksbilder, inte en människas ångest, oro och känsla av otillräcklighet. 

Så är det då i misär vi ska leva våra liv..?!? 

Vi kanske helt enkelt måste omvärdera det där med att vara lycklig, vad det egentligen innebär. Det kanske handlar om att ha energi att ta allt som kommer till oss, bra och dåligt. Tillåta oss att må dåligt ibland för att också kunna ta emot lyckan när den kommer. Att hitta balans, då tror jag att du kan vara vardagslycklig, alltså känna att vardagen är ganska rolig. Och det är ju där vi har mest att hämta, att ha en vardag som fungerar och ger oss energi. Att även en jobbig, grå och regnig måndag känns helt okej.

Vi måste också inse att det är vi, individen som är ansvarig för vår egen lycka. Vi kan inte skylla på omständigheter eller andra människor utan det är vi själva som måste se till att vi gör det vi behöver för att må bra.

För är vi för fokuserade på att bli lyckliga i framtiden så missar vi också den lycka som vi har mitt under näsan på oss. Som en kopp kaffe på morgonen, solen som lyser, ett leende från en främling ett vänligt ord från någon vi tycker om, en liten hand i din eller den stora grejen att vi lever i ett land där det är fred. 

Livet är inte en lång njutning, livet handlar om att vara i det som är, bra och dåligt och göra det du kan för att må så bra du kan i det som är just nu. Det innebär också att må dåligt ibland och vara superlycklig ibland. 

Saturday strength and silent yin

Denna vecka vill jag slå ett extra slag för min temaklass som jag ska ha lördag 19 mars, Saturday strength and silent yin, en klass som är både eldig och väldigt lugn. Så vi börjar med en flödande hatha timma för att avsluta med en lugn yin timme. En perfekt start på helgen och vi är klara till lunch. Boka dig idag, det finns inget att vänta på! Själv ser jag jättemycket fram emot att hålla denna klass så jag hoppas att du kommer och yogar med mig! Ta med en vän eller sambo också vetja.
Läs mer här!
Boka dig här! 

Fredagsfys – online

Fredagsfysen är igång och det är en så rolig klass att ha, det är en intensiv halvtimma som går väldigt fort. Fokus är rörlighet och styrka och i slutändan blir det helt enkelt så att du jobbar med dina svagheter i kroppen, vilket ju faktiskt är väldigt bra. Du kommer också blir varm och lite svettig! Testa gärna en gång för att se om det kan vara något för dig. 
Läs mer om det här!
Boka dig här!

Hoppas att just du får en riktigt fin dag idag!

Kram Sofia

Skrivet av: Sofia Örnefors