Medveten närvaro, nya kursstarter och Saturday strenght!

15 mars, 2022

Medveten närvaro varför är det så viktigt? 

För mig är det i närvaron livet faktiskt sker, när jag är medveten om det jag gör och det finns utrymme att tänka tankar klart. Det är i närvaron vi kan vara riktigt glada och ärligt spontana och det är också där vi kan känna sorg och alla andra starka känslor. För när du inte är i det du gör så kan du inte heller göra aktiva val, de val som gynnar dig och för dig framåt i livet. 

Även om vi inte direkt känner oss stressade så hamnar vi lätt, på grund av dagens samhälle, i ett ekorrhjul där vi bara gör utan att tänka efter varför eller om det är något som vi mår bra av. Istället för att ta den där stunden av närvaro där vi är med våra egna tankar så fyller vi på med mer intryck som poddar, musik, social media, shopping på nätet m.m. Det finns inte längre naturliga stunder där vi bara är för då plockar vi genast upp telefonen. Som när vi går en promenad, när vi sitter på tåget, när vi är i väntrummet, när vi ska gå och lägga oss, när vi lagar mat osv. Hur ofta har du det tyst? Hur ofta tillåter du tankar och känslor komma fram och hur ofta funderar du på om du är rätt i livet, om du är där du vill vara? Ännu mer beroende blir vi ofta av våra telefoner när vi är mer stressade, för det blir som en flykt från allt, att få slippa alla tankar som pockar på uppmärksamhet. Vi orkar inte mer utan hamnar istället i ett slösurfande för att få en stunds ”avkoppling”.

Vi måste ge hjärnan utrymme, tid att bara få vara, tid att få tänka. Hjärnan behöver återhämtning precis som våra kroppar. Vi kräver ganska mycket av en uråldrig hjärna när vi helt tiden bombarderar den med intryck!

Jag har mött så många utmattade som använder mobilen som en flykt från allt det jobbiga och som jag ser det är det en bidragande orsak till många utmattningar. Vi har tillgång till mail, nyheter och sociala medier som får oss att känna oss otillräckliga och dåliga. Vi måste sluta med det.

Se om du kan få in så många stunder som möjligt under en dag där du tar vara på stunden och är i det du gör. Låt det vara tyst i bilen när du kör till jobbet, ta en promenad utan podd i öronen, sitt i väntrummet utan att ta upp mobilen, laga mat utan musik, åk tåg utan att slösurfa. Du är en ganska trevligt person så ta vara på stunden och umgås med dig själv!

Nya kursstarter

Nu ligger nya kursstarter uppe på bokadirekt! Vecka 14 startar vi upp nya kurser. Tipsa gärna vänner, bekanta, grannar, familjemedlemmar om yogakurserna. Inte bara Garudas utan också alla som finns på Olismo (de finns också på bokadirekt.se, sök på Olismo). Vi vill så gärna att studion ska få blomstra efter pandemiåren men det är tufft nu. 

Går du en kurs nu och inte sagt till att du vill fortsätta så meddela mig om du vill ha kvar din plats. 

Boka klass hos Garuda Holistisk Hälsa här!

Boka klass hos Olismo här!

Saturday strength and silent yin

På lördag är det Saturday strength and silen yin! En klass som passar alla nivåer av yoga, vi kommer jobba med styrkan i hathayoga för att sedan landa i det lugna och meditativa i yinyogan. Jag hade blivit så glad om du kom. Boka din plats på bokadirekt.se! Läs mer om klassen här!

Ta hand om dig! Kram Sofia

Att vara i stunden, lyssna, dofta, känn, titta och var i det som är just nu,
Skrivet av: Sofia Örnefors