Nytt år, härligt eller jobbigt?

11 januari, 2024

Det känns som att det är två läger så här i starten av det nya året, de som tycker att det är underbart med nystart och är redo att ta tag i saker. Så har vi den andra sidan som tycker att det är deppiga månader, som lider av mörkret och går ner i en svacka. Hela december är som en lång fest så det är inte så konstigt att man är lite trött när januari träder in.

Oavsett hur du upplever den här tiden på året så handlar det alltid om att hitta balans i det vi är i just nu. När det är lite tyngre så behöver vi saker att se fram emot men vi behöver också, som alltid, vara i nuet. När vi upptäcker nuet så är det inte alls säkert att livet ändå är så tufft som det känns. Kan vi njuta av att solen skiner, vacker vinterväder, att det är snart är en mysig helg, att vi går mot ljusare tider, att vi faktiskt får uppleva livet just nu för alternativet är att vi inte finns… Jag vet att det kan kännas klämkäck för så enkelt är det inte att vända på det. Men när jag har lite mörkare perioder i livet så finner jag tröts i att jag i alla fall får uppleva livet. Med alla sina ned- och uppgångar. 

Jag längtar alltid tillbaka till rutinerna även om jag är vemodig vid den här tiden på året och samtidigt inte vill att ledigheten ska ta slut. Jag brukar försöka planera in roliga saker, bjuda över folk på middag, ha en myskväll med familjen mitt i veckan, starta långplaneringen som sommarledigheten, kanske en resa till våren. För min del behöver det inte alls vara stora saker. Men bara att ha blicken framåt samtidigt som jag vill uppleva nuet gör det lättare för mig att ta mig igenom vintern fram till våren. 

Jag kommer under detta året vidareutbilda mig, det ser jag fram emot. Jag har länge funderat på en utbildning inom rörelse och nu har jag nog hittat det jag letat efter. Mer om det senare i vår!

Nästa vecka kör jag igång första yogakursen för detta året, det ska bli härligt. Det är en grupp med härlig energi och jag är alltid glad på måndagskvällarna när jag promenerar hemåt. Skulle du vara sugen på att hänga på och starta våren med att få en mjukare och starkare kropp och lugnare sinne är det bara att maila mig!

Kram Sofia

Skrivet av: Sofia Örnefors