Rörelse idag för en stark framtid

14 december, 2023

Vi är gjorda för rörelse men generellt rör vi på oss alldeles för lite idag. När du rör på dig idag skapar det inte bara en bättre balans i nuet men du gör dig själv en stor tjänst för framtiden… Jag möter dagligen människor i olika åldrar och en sak är genomgående, de som har tagit hand om sig, tränat och gjort saker för sig själva för att må bra mår mycket bättre än de som glömt bort sig själva! Idag lägger du en grund för framtiden, oavsett hur gammal du är så är det aldrig för sent att börja!

Rör på dig på något sätt

Även om jag tycker att alla borde styrketräna så är det inte det viktigaste utan det är att du rör på dig, på något sätt. Forskning har visat att yoga är bättre för att förebygga mot t.ex. demens än någon annan träning, men styrketräning stärker skelett och muskler och konditionsträning förbättrar naturligtvis din kondition! Så vi vill ju ha alla delar… men det kan vara svårt att hinna allt, det tycker i alla fall jag. Det som ligger mig närmast och som jag har lättast att få till idag är styrketräning och yoga, då är det det jag får fokusera på nu. Styrketräning är också det som jag behöver för att inte få ont i kroppen och kunna underhålla min kropp. Jag har också möjlighet att ganska ofta promenera till jobbet, det gör också en hel del för mitt välmående. Kanske ser det annorlunda ut för dig, vad är dina förutsättningar, vad är det för träning/rörelse som passar dig och din kropp idag. Vad är det enklaste sättet för dig att få till din träning? Gör inte en stor grej av det och det måste inte vara så att du kör stenhårt varje gång utan bara att du gör. Du ska inte underkatta 20 minuters träning, det gör något med dig det också. Bara gör något! 

Så inför det nya året, se över din tid, planera in din träning och se till att få rörelse i ditt liv. Ditt framtida jag kommer att tacka dig!

Kram Sofia

Skrivet av: Sofia Örnefors