Vår, planering och temaklass!

26 april, 2022

Jamen nu är det väl ändå vår på riktigt!! Så härligt med sol och värme. Det är ljust både på morgonen och på kvällen, det är något väldigt speciellt med de svenska årstiderna. Även om den mörka perioden kan vara ganska lång och tuff emellanåt så är denna tiden helt fantastiska. Det blir så euforiskt med vår när man fått vänta på den i mörker så länge. Värt att vänta på! 

Ljuset och värmen bjuder lättare in till rörelse också.

Just att röra på oss för att må bra är en väldigt viktigt del, vi behöver röra oss på olika sätt. Använda kroppen till det den är skapt för helt enkelt. Lyfta, bära, springa… men också stillhet och lugn. Men det är inte så att vi måste planera in långpass eller alltid köra skiten ur oss för att kroppen ska må bra och få sitt. Om vi nu bara pratar om att kropp och hjärna ska må bra så räcker det med 30 minuters promenad fem gånger i veckan (2,5 timmas träning med måttlig intensitet) eller 20-30 minuters löpning tre gånger i veckan (75 min träning med hög intensitet). Då håller vi en hel del sjukdomar och skador borta och vi får ett allmänt bättre mående.

Så att börja cykla eller gå till jobbet är ett utmärkt sätt att skapa ett bättre liv på. Vardagsmotionen har också en stor del i detta att må bättre, större än vi tror. Försök ta varje tillfälle du kan för att få till lite rörelse. Ta trappor istället för hiss, ställ bilen längst bort på parkeringen när du handlar, ta en lunchpromenad. Det finns naturligtvis massor av bra tips på vardagsmotion och man får ju helt enkelt ta det som passar ens egna liv. Men ta tid till rörelse, oavsett tillstånd så är alltid rörelse bra i den mån som den fungerar utifrån ens egna förutsättningar.  Se på ditt liv (jämför dig absolut inte med någon annan) och se var du kan få in rörelse och PLANERA in det! Så viktigt att det får ta plats i din kalender!

Planera din återhämtning

Lika viktigt som det är att planera in rörelse kan det vara att planera in sin återhämtning. Upplever du att du är energilös och mat och sömn inte räcker för att ladda upp igen så måste du planera in din återhämtning. Den kan se olika ut, det kan vara en lugn promenad, sitta tyst på en stol och bara glo, yoga, andas, sticka mm. Vad det nu är som får dig att ladda upp igen. 

Vårt stora problem är att vi aldrig orkar planera vår mat… Det är verkligen det som kommer i sista hand och det är ett onödigt stressmoment. Varje vecka säger vi att vi måste storhandla och väldigt många helger prioriterar vi bort det för andra saker. Att bestämma en meny för veckan och sedan handla för det är vår stora utmaning… 

Så det jag vill att du får med dig denna vecka är att vill du att något ska bli gjort så måste du för bestämma dig för att det ska bli gjort och sedan planera in i din kalender när det ska göras. Annars kommer det inte bli gjort. Det bokade mötet med dig själv är lika viktigt som att du går till jobbet varje dag. 

Temaklass 7 maj Saturday strength and silent yin

7 maj är det dags för Saturday strength and silent yin! Det kommer att bli en superhärlig start på helgen. Boka din plats här! En lördag där du kan njuta av lugna flöden och närvarande yinyoga. Läs mer om klassen här!

Temaklass lördag 7 maj 10.00-12.00

Skrivet av: Sofia Örnefors