Yoga Teens

Yoga Teens (måndagar 17.00-18.00)

Att vara i tonåren kan vara förvirrande, det kan vara svårt att förhålla sig till sin kropp och det finns inte så många tillfällen i vardagen där det är okej att bara vara där det också är helt kravlöst. Där kan yogan komma in och vara ett verktyg under en period i livet då man kan känna sig vilsen och ensam. Yogan hjälper oss att sänka stress och inre oro, den gör oss mer medvetna om vad som händer inom oss och ger verktyg för att kunna hantera det. I tonåren är ibland delar av hjärna och nervsystem överaktiverat och där kan yoga hjälpa till att lugna, det gör vi med bland annat rörelse, närvaro och vila. 

Yogan hjälper också den som är väldigt aktiv inom en eller flera sporter att få en stund av att inte behöva prestera, att få ha ett tillfälle i veckan där man också kan få ta det lugnt. Många ungdomar är stela, har problem med nacke och axlar pga för mycket stillasittande och känner stress i skola och med kompisar, där hjälper yogan till att mjuka upp och släppa på spänningar och hitta ett lugn i vardagen. 

När du som tonåring går på yoga behöver du inte bevisa någonting, du gör det helt för dig själv, du har din matta som är din egna sfär! Du yogar efter dina förutsättningar och det finns inget rätt eller fel.

Vem är yoga för?

  • Dig som känner dig stel 
  • Är nyfiken på yoga och rörelserna 
  • Behöver en stund av att bara vara 
  • Kan ha svårt med koncentrationen 
  • Har lätt ångest till och oro
  • Om du känner dig vilsen 
  • Om du upplever mycket stress i vardagen
  • Om du vill vara i ett sammanhang där du bara kan vara

Vi yogar i en tillåtande miljö där vi respekterar varandra. Det finns alltid alternativ om det är en övning som inte fungerar och det finns alltid möjlighet att lägga sig ner om man känner att man behöver det under klassen. Det finns ögonkuddar för den som bara vill vara en stund. Ögonkudde har vi både för den som behöver vara lite för sig själv men också så att de andra deltagarna inte känner att någon sitter och tittar på dem. 

Ålder: 13-17 år (ålder är ungefärlig och beror på tonåringen, man kan också vara 12 år eller 18-19 år)

När: Måndagar 17.00-18.00
Kursstart 1 måndag 4/3-24
Kursstart 2 måndag 15/4 (uppehåll vecka 18)

Plats: Bomgatan 7 i Göteborg på Olismo yogastudio

Investering: Kursstart 1 (4 tillfällen): 900:-
Kursstart 2 (6 tillfällen): 1350:-
Drop-in (i mån av plats) 275:-

Anmälan: mail till sofia@garudahalsa.se ange i mailet namn och ålder.
OBS! Anmälan är bindande.