Karma, att stå på sig och temaklasser

16 februari, 2022

Jag har den senaste tiden funderat en del på karma, att man får tillbaka det man sänder ut! Efter att sett det på nära håll är jag helt övertygad om att det du ger är det du får tillbaka i slutändan. Kanske inte samma dag, kanske inte samma månad men du kan räkna med att det kommer. Tillexempel, ett stort ego och uppblåsthet kommer ofta med respektlöst beteende mot andra, det kommer att slå tillbaka hårt, det kommer få luftslottet att kollapsa och livet att tvärvända åt andra hållet. Det finns ingen substans i det dessa människor gör när det inte är uppbyggt av äkthet och ödmjukhet.

Det sägs att ska man komma någonstans i livet så måste man vara hård och slå sig fram, gå över lik typ… Som tjej ska man vara mer som en kille och ta för sig och skita i alla andra och lyfta sig själv över andra. Jag har aldrig känt mig bekväm i det och tänkt att jag är en fegis och mes. Men nu vet jag att det är min styrka. För även om du är snäll så betyder inte det att du låter andra köra över dig. Du kan fortfarande stå emot orättvisa och elaka människor.

Trots att jag emellanåt ger för mycket och stöter på tjuvar som försöker utnyttja det så har jag modet, kraften och styrkan att slå tillbaka mot det. Att jag kan det är jag helt övertygad om beror på att jag har så otroligt fina och snälla människor runt mig som stötar och hjälper mig att vara den person jag vill vara. De hjälper mig med modet att vara jag. Jag har också upplevt att ur de mörka lögnerna och det elaka föds ännu mer godhet, det finns så fantastiskt fina människor som delar med sig av sin kunskap och hjälper bara för att de kan utan att kräva något tillbaka. Det inspirerar mig! Det lyfter mig, det gör att jag också vill hjälpa utan att ha något tillbaka. Det är den bra delen av karma, där det fina skapar ännu mer fint. Att ge utan att räkna med något tillbaka det ger mer än något annat!

Så ge, ge av dig själv, ge av din kunskap men låt ALDRIG någon utnyttja dig. Aldrig någonsin, då måste du helt enkelt slå tillbaka. För om du inte kräver respekt av andra kommer du inte heller respektera dig själv. Det är det viktigaste, att du inser att du är viktig och värd respekt av andra och av dig själv.

Med det sagt så vill jag också berätta om två temaklasser jag ska ha i vår som jag ser väldigt mycket fram mot.

Lördag 19 mars: Saturday strength and silent yin, en klass som är både eldig och väldigt lugn. Så vi börjar med en flödande hatha timma för att avsluta med en lugn yin timme. En perfekt start på helgen och vi är klara till lunch. 

Läs mer här!
Boka dig här! 

Måndag 18 april (annandagpåsk): 108 solhälsningar dag 108 på året, vi välkomnar våren, ljuset och allt det fina i livet genom att dag 108 på året, den 18 april, göra 108 solhälsningar. Detta är ett väldigt speciellt tillfälle att utmana dig själv och testa gränserna, både fysiskt och mentalt.

Läs mer här!

Boka dig här! 

En ring jag bär varje dag och som betyder väldigt mycket för mig! En ständigt påminnelse att inte låta någon behandla mig illa.
Skrivet av: Sofia Örnefors