April, energi och nya kursstarter!

5 april, 2022

April är här! Då börjar ändå våren på riktigt tycker jag och så har vi alla de härliga, ljusa och varma månaderna framför oss. Jag älskar maj och längtar efter maj, det är min absoluta favoritmånad. Den är färgrik, doftande, varm (ofta i alla fall) och hoppfull. Allt är lite enklare då. Det är liksom inte bara träd och blommor som slår ut utan även vi människor.

Tuff start på året

Efter en lite tuff start på 2022 med pandemi, krig och inflammerad blindtarm så är det välkommet med lite andrum i form av färg och värme, som jag längtar så efter. Jag tror att det är många med mig som inte riktigt fick den där lättnaden som vi trodde när 2021 var slut och alla var vaccinerade och man trodde att nu skulle livet återgå till det vanliga. Efter nya restriktioner vid jul så kom hoppet åter tillbaka när restriktionerna helt försvann i februari men inget blev ändå som vi trott. Vi är liksom trötta, det är som att glöden falnat och man orkar inte riktigt ta sig vidare. Allt som handlar om att ta sig utanför dörren är en kraftansträngning. Kanske att det är normalt efter en pandemi och mitt i ett krig som är så nära oss. Vad vet jag… Det är första gången för mig! 

Men djupt inom mig känner att det är saker på gång, det är inte på något sätt stiltje, det är bara lite ebb. Energin är på väg tillbaka, kreativiteten och lusten.  

Nu känner jag mig ganska återhämtad efter att opererat ut min blindtarm och mitt i det kaoset så har jag också tackat ja till en deltidsanställning som PT på Hagabadet. Små steg framåt som gör att saker och ting faller på plats. Stora beslut som ska processas och som faller på ett bra sätt när det väl är taget. Jag ser fram emot att cykla till jobbet och få vara i den vackra miljön. Jag insåg vad lyckligt lottad jag är som får jobba på ett spa OCH i den välkomnande, underbara yogastudion Olismo! Att kunna cykla och gå till jobbet har alltid varit något jag drömt om och nu föll den lilla drömmen in.

Det ska bli ett bra år

2022 ska bli ett bra år, det ska bli ett år då vi jobbar mot det liv vi vill leva! Så många tvåor i ett år kommer vi aldrig igen uppleva så låt det bli ett minnesrikt år! Hoppas ni är med på det för ni är alla unika och värda att få må bra och leva era liv så bra som det bara går! Nu öppnar vi upp våra dörrar för allt det fina, det goda och det som gör att vi mår bra.

För det är ändå så att vi måste fokusera på det som är bra, på det positiva, det som ändå får upp oss på morgonen. Skulle den känslan vara borta då måste vi framkalla den, minnas tillbaka hur det känns att tycka att dagen ska bli spännande, fokusera på de små sakerna som faktiskt är bra. Sol, vår, färg, att vi har ett hem, att vi bor i ett land där det inte är krig, att vi är igenom en pandemi osv. Lyft allt som faktiskt är bra! Det vi fokuserar på blir stort för oss, våra hjärnor är inte svårare än så. De tankar vi tillåter ta plats är de tankar vi kommer tro på, oavsett om det finns sanning i dem eller inte. Så ta hand om dina tankar! De har stor makt över dig.

Denna vecka är det nya kursstarter! 

Igår måndag startade Yoga Core Strength 18.30-20.00 9 tillfällen och uppehåll vecka 16, 19 och 23. Sista tillfället är 20 juni. En klass som utmanar det fysiska lite mer men inte med några snabba flöden så alla kan hänga med. Gårdagens pass bjöd på en hel del benstyrka!
Boka dig här
Läs mer om kursen här

Onsdagar: Sweet morning flow 6.30-7.30 11 tillfällen sista gången är den 15 juni. En klass för att ladda upp med energi till dagen. En härlig start som ger dig en pigg dag!
Boka dig här
Läs mer om kursen här

Fredagar: Fredagsfys online 12.05-12.35 5 tillfällen med uppehåll vecka 15. En klass för dig som behöver lite rörlighet och puls för att göra resten av dagen lite bättre. 
Boka dig här
Läs mer om kursen här

Saturday strenght and silent yin blev inställt på grund av min blindtarmsoperation så nytt datum är lördag den 7 maj. En specialklass där vi jobbar med både styrka i form av hathayoga och där vi sedan landar i yinyoga för att stilla sinne och kropp. Genom att först få mycket rörelse kan det sedan vara lättare att komma in i den lugna yinyogan. Häng med på denna härliga start på helgen.
Boka dig här
Läs mer om klassen här

Olismo yogastudio på soliga Bomgatan 7 Välkomna!
Skrivet av: Sofia Örnefors